FORGOT YOUR DETAILS?

CLASE

REZERVATI UN LOC LA CLASELE NOASTRE

Body pump

 25 /ron

 

Body Pump: Cea mai rapidă cale de a fi in formă

Body Pump: Cea mai rapidă cale de a fi in formă

 

Vrei să obții o formă a corpului suplă și demnă de invidiat, și în același timp să-ți întărești rezistența corpului? BODYPUMP, una dintre cele mai cunoscute clase de antrenament, te poate ajuta să atingi condiția fizică mult dorită. Iar dacă visul tău este să ai picioare zvelte și un posterior bombat, rezervă-ți un loc la clasele de BODYPUMP și în scurt timp te vei putea bucura de un corp tonifiat ce va întoarce toate privirile.

Cu Body Pump arzi între 470 și 550 de calorii pe antrenament, iți sporești masa musculară, puterea și rezistența dar și densitatea osoasă prin exerciții dinamice precum genuflexiuni, sărituri și alte astfel de exerciții.

 

Poate oricine să participe la aceste antrenamente?

 

Body Pump este creat pentru toată lumea. Poți decide dacă vrei să sporești greutatea barei sau, dacă ai o zi mai proastă, poți să scazi greutatea pentru a-ți continua exercițiile în mod normal.

 

Poți practica acest antrenament la orice vârstă?

 

Body Pump este un antrenament potrivit pentru oricine, începând de la 16 ani.

Nova Gym vă oferă posibilitatea de a participa la clase de Body Pump alături de un instructor specializat.
Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Victor Benescu

INSTRUCTOR

BOSU® PRO Balance Trainer

 25 /ron

NovaGym ofera acest tip de antrenament cu BOSU® PRO Balance Trainer sub îndrumarea unui instructor specializat, în cadrul claselor de Aerobic.

De-a lungul timpului diferite firme au scos pe piață variante pentru BOSU, dar nu sunt de aceeași calitate și există risc de accidentare, mai ales dacă sunteți începător și nu sunteți supravegheat de către un instructor care să vă ghideze.

 

Ce câștigi?


• Îmbunătățește echilibrul
• Îmbunătățește flexibilitatea
• Crește forța corpului
• Ajută la tonifierea părții inferioare a corpului, mai exact mușchii picioarelor, partea inferioară a spatelui și fesele.
• Ideală pentru antrenarea celor care practică sporturi ce necesită un nivel mare al echilibrului (exemplu: ski)
• Recomandat pentru exerciții cardio și de rezistență.Antrenament BOSU: Ce este şi cum te ajută să ai un corp de invidiat?

Dacă termenul de minge fitness este atât de popular încât oricine știe despre ce este vorba și cum arată, cel de minge BOSU, nu este atât de cunoscut pe cât ar trebui, folosirea acestei mingi în antrenamentul obișnuit aducând numai beneficii și rezultate fantastice.

Termenul de BOSU vine de la „Both Sides Up” și a fost inventat în 1999, fiind de forma unei mingi fitness tăiată pe jumătate și având roluri importante ca îmbunătățirea echilibrului și a flexibilității, ascuțirea reflexelor și remodelarea corpului.

 

NovaGym ofera acest tip de antrenament cu BOSU® PRO Balance Trainer sub îndrumarea unui instructor specializat, în cadrul claselor de Aerobic.

Victor Benescu

INSTRUCTOR

TRX

 25 /ron

La Nova Gym, în cadrul claselor de Aerobic vei putea participa și la clase de TRX alături de un instructor specializat în acest domeniu. Nu numai că vei beneficia la capacitate maximă de toate avantajele acestui tip de antrenament dar te vei și distra.

TRX  s-ar traduce prin "Total Rezistance eXercice" și a fost inventat de Randy Hetrik, fondatorul Fitness Anywhere. El și colegii lui din trupele Navy SEAL aveau nevoie să fie mereu în forma fizică bună, indiferent că se aflau pe uscat sau pe apă, așa că s-au antrenat cu ajutorul a două corzi de parașută. Antrenamentul lor a luat apoi numele de TRX Suspension Training și câștigă din ce în ce mai mulți admiratori. 

TRX Suspension Training este alegerea ideală și completă în materie de programe de fitness, beneficiile sale sunt nenumărate și dintre acestea putem aminti:

- pe întreg parcursul unui astfel de antrenament, musculatura CORE-ului ( abdomen, oblici, lombari, fesieri) se află în permanentă contracție, pentru a se putea menține corpul drept – poziție de bază în programul de pregătire cu aceste benzi.

- forța, flexibilitatea, coordonarea, mobilitatea și stabilitatea corpului vor fi mult îmbunătățite, dacă se practică antrenamente constante.

- TRX poate fi modalitatea prin care iți poți atinge obiectivele sportive, indiferent de cât de sus au fost acestea trasate.

Deși oricine poate practica exerciții având la îndemână cele două "benzi minune", nu oricine știe cum să facă antrenamentul eficient; de aceea, se recomandă ca programul de TRX Suspension Training să se desfășoare sub atenta supraveghere a unui antrenor, astfel încât practicantul să fie inițiat în ceea ce privește utilizarea corectă a echipamentului, exercițiile să fie atent gândite și concepute pentru nivelul său și, în plus, să existe o opinie avizată asupra acurateței execuțiilor.

De aceea, la Nova Gym, în cadrul claselor de Aerobic vei putea participa și la clase de TRX alături de un instructor specializat în acest domeniu. Nu numai că vei beneficia la capacitate maximă de toate avantajele acestui tip de antrenament dar te vei și distra.

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Ciobotaru Gabi

INSTRUCTOR

HIIT

 25 /ron

Este un antrenament de interval de mare intensitate, cunoscut și sub numele de „antrenament milităresc de slăbire” și presupune executarea exercițiilor într-un mod foarte intens, datorită combinației dintre acestea, pauzelor mici sau inexistente și repetărilor puține.

 25 /ron

 25 /ron

Ce este HIIT?

Este un antrenament de interval de mare intensitate, cunoscut și sub numele de „antrenament milităresc de slăbire” și presupune executarea exercițiilor într-un mod foarte intens, datorită combinației dintre acestea, pauzelor mici sau inexistente și repetărilor puține.

Un avantaj major al antrenamentului HIIT este eficiența. Cu alte cuvinte, rezultatele obținute sunt foarte mari comparativ cu timpul investit. O sesiune de 20 de minute de antrenament HIIT arde mai multe grăsimi decât 45-60 de cardio clasic. Astfel, nu este nevoie să petreci ore în șir la sală pentru a avea rezultate. Mergi la sală, te antrenezi rapid și intens, apoi te bucuri de timpul liber fără a-ți mai face griji de procesul de reîngrășare. 

 

Noi îți prezentăm tot ce trebuie să știi despre beneficiile HIIT!

 

Avantajele antrenamentelor HIIT

Încă de la mijlocul anilor '90 au început să apară tot mai multe studii contrate asupra antrenamentelor de efort intens, pe perioade scurte, iar rezultatele au spus mereu același lucru: ele funcționează cu adevărat! Iată câteva dintre principalele beneficii HIIT.

Nu trebuie să stai ore în șir la sală

Într-o zi obișnuită programul tău (și al majorității) este destul de încărcat, iar timpul pe care-l ai la dispoziție pentru antrenamente devine tot mai limitat. Ideea de a petrece o oră la sală când știi că mai ai o mulțime de lucruri de făcut, iar a doua zi trebuie să te trezești cu noaptea-n cap, nu este tocmai cea mai plăcută. Astfel, HIIT devine un tip de workout perfect pentru cei care vor rezultate incontestabile fără să petreacă ore la sala de sport sau antrenându-se acasă. Așa cum spuneam și mai sus, 20 de minute HIIT pot face minuni pentru corpul tău.

Arzi calorii multe fără să pierzi din masa musculară

Atunci când vrem să slăbim, exercițiile cardio tradiționale pot însemna și o pierdere din volumul masei musculare. Lucrurile nu stau deloc așa în cazul High Intensity Interval Training. Aici nu numai că nu o să pierzi din masa musculară, ci o să o crești. 

Corpul tău continuă să ardă calorii și grăsime după ce ai terminat antrenamentul

Datorită intensității antrenamentelor HIIT corpul tău este în alertă. Cu alte cuvinte, timp de 24 de ore după ce ai terminat workout-ul organismul tău încă arde grăsimi și calorii.

Are efecte pozitive asupra inimii

High Intensity Interval Training nu numai că o să te ajute să ai forma fizică pe care ți-o dorești, dar are și efecte pozitive asupra sănătății tale. Datorită efortului depus și a pauzelor care vin imediat după el, inima ta o să devină mai puternică.

Antrenamentele HIIT te motivează

Așa cum spuneam și mai sus, dacă repeți aceeași rutină fitness pentru perioade lungi s-ar putea să te plictisești și să fii tot mai puțin motivat să duci workout-ul la bun sfârșit. Dacă te confrunți cu această problemă trebuie neapărat să încerci HIIT. În primul rând, atunci când te gândești că ai în față serii scurte de exerciții e mult mai ușor să te motivezi să le duci până la capăt. De asemenea, pentru că rezultatele sunt vizibile relativ repede, o să simți că efortul chiar merită spre deosebire de alte exerciții unde s-ar putea să dureze mult mai mult până când începi să vezi schimbările.

HIIT înseamnă kilograme în minus

Unul dintre beneficiile HIIT pe care nu putem să nu-l aducem în discuție este că acest tip de antrenament este foarte bun pentru cei care vor să dea jos din kilograme. Este adevărat că la început o să ți se pară că High Intensity Interval Training este prea greu, dar nu trebuie să te descurajezi. Începe cu sesiuni de exerciții scurte și crește durata lor când începi să capeți mai multă experiență. Instructorii noștri vor fi întotdeauna atenți să nu te rănești și să nu intri în supraantrenament.

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Cycling

 25 /ron

Cyclingul este tot mai apreciat pentru beneficiile pe care le aduce, dar și pentru orele distractive și reconfortante pe care instructorii cu experiență reușesc să le susțină.

Cyclingul este tot mai apreciat pentru beneficiile pe care le aduce, dar și pentru orele distractive și reconfortante pe care instructorii cu experiență reușesc să le susțină.

Instructorul are un rol foarte important, deoarece acesta este cel care-i poartă pe cursanți prin diverse intensități de viteză și rezistenţă pentru a crește pulsul inimii. Scopul programului este de a simula situații reale din ciclism cum ar fi urcarea dealurilor sau sprinturile. Ora de cycling se desfăşoară pe muzica, și instructorul motivează în permanenţă spre mărirea efortului și a ritmului de pedalare. Indoor cyclingul este la fel de eficient ca și jogging-ul, dar are avantajul ca nu solicită atât de mult articulațiile (gleznele și genunchii).
Față de mersul normal  pe bicicletă, cycling-ul solicită foarte multe grupe de mușchi.

 

Dacă ţi-am trezit interesul, află mai jos beneficiile :

 

-Pierderea rapidă a surplusului de kilograme

 

Pentru că prin pedalare solicităm în special unele dintre cele mai mari grupe de mușchi deci și cele mai mari consumatoare din organism, numărul de calorii consumate la o ședință de Indoor Cycling este destul de mare. De aceea acest tip de mișcare este recomandat celor care doresc să scape de câteva kilograme în plus, cyclingul aducând două avantaje: arderea unui număr mare de calorii și detoxifierea organismului.

 

-Picioare ferme și fesieri tonifiați

 

După numai câteva ședințe de cycling schimbările în bine încep să apară. Nivelul de energie este mai mare, mușchii picioarelor mai tonifiați, la fel și fesierii. Brațele și postura suferă îmbunătățiri, mai ales dacă în programul de cycling au fost incluse și exerciții pentru brațe și spate, realizate în timpul pedalării.

 

-Îmbunătățirea performanțelor sportive

 

Pedalarea ajută la creșterea rezistenței musculare și cardiovasculare, ajutând totodată la creșterea capacității pulmonare. Prin practica regulată, depozitele de glicogen din mușchi cresc, asigurând astfel o rezistență la efort mai mare.

 

-Susținerea sistemului cardiovascular

 

Cyclingul reprezintă un excelent exercițiu cardio! Il puteți practica de două ori pe săptămână pentru rezultate optime și întreținere. Acest tip de sport stimulează funcțiile inimii și favorizează o mai bună oxigenare a creierului.

 

-Detoxifiere

Cyclingul este recomandat pentru efectele intense de detoxifiere pe care le prezintă, fiind astfel o foarte bună alegere chiar și pentru fumători. Pentru ca fiecare participant la curs lucrează după o intensitate adecvată pregătirii sale, cyclingul fiind astfel indicat și începătorilor, acest tip de sport devine o alegere buna pentru detoxifierea organismului. Desigur, alaturi de o dieta sanatoasa rezultatele vor fi cât mai bune.

 

-Îmbunătățirea calității somnului și efecte antidepresive

Orele de cycling sunt dinamice, antrenante, vesele, tonice. La finalul acestora, în ciuda efortului, corpul se simte energizat. Iar calitatea odihnei este mai bună. Cei care practica acest tip de mișcare mărturisesc că dorm mai bine. De asemenea se pare ca pedalatul este implicat și în unele efecte antidepresive, alături de alte sporturi cardio. Înca un efect benefic asupra sistemului nervos: cyclingul ajută în îmbunătățirea memoriei.

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Functional Training

 25 /ron

Este un program de antrenament ce îmbină exerciţii din gimnastica artistică, gimnastica aerobică, fitness, body-building, haltere şi atletism.

Este un program de antrenament ce îmbină exerciţii din gimnastica artistică, gimnastica aerobică, fitness, body-building, haltere şi atletism.

Functional Training are ca obiective principale creşterea forţei, rezistenţei şi tonusului muscular, dar şi arderea grăsimilor.Este programul ce are cele mai rapide efecte asupra metabolismului.

- este singurul program ce te face să te transformi cu fiecare antrenament efectuat.

- face ca tu să-ţi îmbunătăţeşti prin antrenamente următoarele componente:

· funcţia anduranţă, ne referim aici la aparatul cardiovascular-respirator

· puterea

· flexibilitatea

· coordonarea

· viteza

· acurateţea mişcărilor effectuate.

- este singurul program care poate fi aplicat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, efectele fiind aceleași : mai rezistent, mai puternic, mai bine conturat.

- este practicat în majoritatea academiilor de poliţie, de unităţile militare operaţionale, de campionii de arte marţiale, de atleţi şi de alţi sportivi din diferite ramuri sportive. Deşi sunt mişcări cunoscute de foarte mult timp abia de puţin timp au fost adoptate de Marina Statelor Unite, Forţele Armate ale US cât şi de Canadian Forces.

-nu este un sport specific şi ţinteşte către toate grupele musculare pe care le solicită în acelaşi antrenament.

- se spune ca îţi măreşte capacitatea de a te antrena provocând adaptări neurologice şi hormonale de-a lungul schimbărilor metabolice.

 

Programul de antrenament este bazat pe complexe de exerciţii cu kettlebells, inele (gimnastica), mingea medicinală, bara pentru tracțiuni, gantere, haltere şi alte mişcări calistenice (flotări, crunch-uri, genuflexiuni,ş.a) .

Functional Training nu are limite de vârstă sau sex .

 

 

POATE FI PRACTICAT DE COPII, FEMEI ŞI BĂRBAŢI ÎN EGALĂ MĂSURĂ, REZULTATELE FIIND ACELEAŞI.

Ana Horodinca

INSTRUCTOR

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Gym Ball

 25 /ron

 

Gymball, Swissball, Pilates ball, minge Bobath sau minge de fitness, numiți-o cum vreți. Este aceeași minge cu diametrul între 55 și 75 centimetri și are aceleași proprietăți.

Gymball, Swissball, Pilates ball, minge Bobath sau minge de fitness, numiți-o cum vreți. Este aceeași minge cu diametrul între 55 și 75 centimetri și are aceleași proprietăți.

Conceptul de "swiss ball" a fost creat de Aquilino Cosani în 1963, iar ulterior Dr. Susanne Klein-Vogelbach, directorul Școlii de Kinetoterapie din Basel, Elveția, a integrat cu succes folosirea mingii în programul de exerciții al pacienților cu probleme ortopedice sau medicale. Mingea este utilizată atât în antrenamentul atleților, în ședințele de fitness și chiar în ședințele de yoga.

 

Beneficiile exercițiilor de fitness cu fitball?

· Mingea de fitball te ajută sa duci un stil de viață sănătos.

· Exercițiile de fitball iți pun în mișcare aproape toate grupele de mușchi.

· Dacă le practici în mod regulat te ajută să-ți dezvolți coordonarea și flexibilitatea.

· În câteva luni ajungi să ai o postură corectă, chiar ideală.

· Exercițiile de fitball te ajută să scazi în greutate.

· De asemenea iți consolidează foarte bine mușchii abdominali.

· Fitball-ul iți oferă posibilitatea să-ți întărești sistemul respirator și cardiovascular.

· Are efect benefic asupra rinichilor, stomacului și ficatului, stimulează funcția acestor organe și a altora din corp.

· Prin astfel de exerciții poți preveni apariția unor boli grave: artrita, varice, dureri de spate.

· Prin fitball iți reduci tensiune arterială, iți îmbunătățești flexibilitatea, mobilitatea și elasticitatea articulațiilor.

· Exercițiile iți normalizează circulația sanguină în toate organele și întregul corp.

· Iți stimulează funcția cortexului suprarenal.

· Te scapă de scolioză sau te ajută să eviți o astfel de boală.

· Iți calmează toate durerile de spate și de la nivelul coloanei vertebrale.

· Te ajută să iți oxigenezi creierul să ai o stare de spirit bună.

· Te vindecă de stres, depresie, anxietate și apatie.

Ana Horodinca

INSTRUCTOR

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Step Aerobic

 25 /ron

Stepul aerobic este poate cea mai cunoscută tehnică de fitness. În timpul unei clase de step se îmbină armonios exercițiile fizice, dansul și muzica.

Stepul aerobic este poate cea mai cunoscută tehnică de fitness. În timpul unei clase de step se îmbină armonios exercițiile fizice, dansul și muzica.

 

Beneficiile exercitiilor de step aerobic:

Inlănțuirea de pași lucrează coapsele, gambele, fesele, dar deși efortul este concentrat pe trenul inferior, nici partea superioară a corpului nu rămâne neantrenată. De-a lungul ședinței, se lucrează foarte mult brațele cu ajutorul ganterelor. De asemenea, majoritatea orelor de step se încheie cu o suită de exerciții efectuate la saltea, unde se lucrează musculatura abdominală. Astfel încât tot corpul este lucrat într-o manieră armonioasă, iar silueta se definește în scurt timp.

Aceasta tehnică de antrenament solicită sistemul cardiovascular, nu doar mușchii, ceea ce duce la arderea unui număr mare de calorii (400-500 kcal/ora).

După doar câteva ședințe de step aerobic, coordonarea și postura se îmbunătățesc, grație sincronizării mișcărilor picioarelor cu cele ale brațelor, pe ritmul muzicii.

Întrucât sistemul cardiovascular este solicitat timp îndelungat pe parcursul antrenamentului, respirația și condiția fizică în ansamblu se îmbunătățesc.

Nu în ultimul rând, muzica și atmosfera de grup euforică induc o stare de relaxare și generează bună dispoziție.

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Metabolic Workout

 25 /ron

Antrenamentele metabolice (sau de condiționare metabolică) sunt din ce în ce mai la modă și folosite pentru a defini un stil de antrenament hibrid, precum CrossFit-ul.

 

Dar ce sunt exact antrenamentele metabolice?

Antrenamentele metabolice sunt o alternativă la ideea învechită de antrenamente cardiovasculare la pas constant, folosite în mod tradițional (și de multe ori greșit) pentru a slăbi. Exemple de antrenamente cardiovasculare clasice sunt alergatul pe distanțe mari sau sesiunile lungi pe banda eliptică. Antrenamentele metabolice sunt mai provocatoare și mai dinamice, și de multe ori urmează abordarea intervalelor de intensitate. 

Folosind circuite, complexe, și uneori exerciții foarte specifice și grupate într-o anumită ordine, antrenamentele metabolice pot fi făcute cu greutatea corpului, cu greutăți, cu echipamente precum gantere kettlebell sau mingi medicinale, sau pot include forme de efort anaerob precum sprinturile. Ideea este că antrenamentele metabolice NU sunt ședinte de 45 de minute sau mai mult de călărit banda eliptică, într-un ritm geriatric. 
  Antrenamentele metabolice folosesc o multitudine de variabile pentru a fi eficiente și a iți menține entuziasmul ridicat. 

 

Ce pot face antrenamentele metabolice pentru tine?

 

Acum că știi ce sunt antrenamentele metabolice, ce pot face ele pentru tine? De ce ar trebui să le încerci?

În afară de calitățile și factorii menționați anterior, au numeroase elemente foarte utile atunci când vrei să slăbești, de care vei profita. 

Primul element demn de menționat este creșterea metabolică. Chiar dacă nu ard kilograme de grăsime în timpul antrenamentelor propriu-zise, metabolismul va crește într-o măsură semnificativă la ore bune după încheierea efortului fizic - posibil chiar și câteva zile. Ca și în cazul antrenamentelor cardiovasculare, în timpul efortului fizic nu se ard multe calorii și grăsimi. În realitate, exercițiile fizice iți învață metabolismul să funcționeze mai bine și să ardă mai rapid țesutul adipos, chiar și atunci când stai.

 

Ce ai vrea?! Să arzi mai multă grăsime în timpul antrenamentului?! Sau să arzi mai multă grăsime timp de 48 de ore după ce termini de făcut antrenamentul?!

 

Un alt beneficiu al antrenamentelor metabolice bine gândite este că pot construi masa musculară, pe măsura ce ard grăsimi. Folosind câteva exerciții de bază cu greutăți, iți vei forța corpul la limită și astfel îl vei obliga să crească masa musculară, nu să o scadă!

Și in final, legat de punctul anterior, antrenamentele metabolice nu au efect catabolic (de ardere a mușchilor). Cum nu vei petrece perioade mari de timp pe echipamente de cardio, vei împușca doi iepuri dintr-o lovitură: iți vei crește metabolismul și iti vei conserva masa musculara (posibil chiar sa ti-o maresti).

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Pilates

 25 /ron

Exercițiul Pilates folosește ca punct de plecare întărirea zonei centrale a corpului. Înțelegem în mod punctual prin aceasta că ne referim la musculatura abdominală de profunzime, cea inferioară a spatelui, cea din zona șoldurilor și cea din regiunea fesieră. Practic tehnica se axează pe dezvoltarea musculaturii posturale și de adâncime a torsului cu scopul de a ajuta corpul la păstrarea echilibrului postural, de a procura suport pentru coloana vertebrală și de a ne învăța să ne conștientizăm respirația și aliniamentul coloanei vertebrale.

 

Beneficiile tehnicii Pilates

Există multe motive pentru care oamenii decid să înceapă un program de exerciții de tip Pilates. Astfel, fie iși doresc ținerea sub control sau rezolvarea diferitelor probleme ale spatelui, fie prevenirea accidentărilor, fie o mai bună flexibilitate, fie o formă de control a stress-ului, fie doar pentru că au hotărât să-și redefinească anumite părți ale corpului precum fesierii flasci și să-și aplatizeze abdomenul.

Indiferent care sunt motivele pentru care oamenii hotărăsc să înceapă un program de exerciții Pilates, există un motiv care se dovedește a fi garantat pentru continuarea acestui tip de program și anume starea de bine generală pe care o oferă.

Referitor la beneficiile legate de sănătate, beneficii pe care practicarea exercițiilor Pilates le oferă, se pot menționa următoarele:

· Îmbunătățirea posturală și cea legată de funcționarea și folosirea propriului corp

· Îmbunătățirea circulației sangvine, a mobilității articulare

· Promovarea însănătoșirii în cazul afecțiunilor , a rănirilor sau a accidentărilor

· Îmbunătățirea densității osoase

· Deconectarea, detensionarea și reducerea stress-ului

· Îmbunătățirea sistemului imunitar

· Controlarea greutății corporale

· Îmbunătățirea vieții sexuale

· Îmbunătățirea echilibrului și a coordonării

· Prevenirea și încetinirea procesului de îmbătrânire.

 

Regimul de exerciții fizice de tip Pilates încurajează gândirea asupra cum realizăm mișcările de zi cu zi, sporește conștiința propriei corporalități, dezvoltă agilitate, flexibilitate și forță. Este o metoda perfectă pentru persoanele cărora le place prezența și integrarea elementelor meditative în programul de antrenament fizic și, prin acestea, se dovedește propice pentru persoanele foarte active, stresate și suprasolicitate.

 

Cui se adresează tehnica Pilates

Pilates se adresează tuturor tipurilor de femei și bărbați, incluzând atleții sau sportivii în general, persoanelor sedentare care nu au făcut niciodata sport sau au făcut prea puțin, precum și persoanelor cu probleme de sănătate.

 

În cuvintele lui Joseph Pilates: „După 10 ședințe vei simți o diferență, după 20 vei vedea o diferență și după 30 vei avea un corp cu totul nou.”

 

Cât privește persoanele mature trecute de 50 de ani, practicarea regulată a exercițiilor Pilates conferă corpului tonicitate, suplețe și mobilitate, precum și beneficii extraordinare prin acționarea asupra celor 3 zone de sensibilitate la această categorie de persoane: scăderea densității osoase, echilibru deficitar, slăbirea musculaturii pelviene. Astfel, câștigul major pentru această categorie de persoane constă în: contracararea efectelor osteoporozei, îmbunătățirea și menținerea echilibrului și a tonusului la nivelul mușchilor planșeului pelvian.

Ana Horodinca

INSTRUCTOR

Yoga

 25/ron

Disciplina cu origine în India cumulează tehnici( posturi ),exerciții ( mentale și fizice) cât și o latură spirituală ( filosofică).

Disciplina cu origine în India cumulează tehnici( posturi ),exerciții ( mentale și fizice) cât și o latură spirituală ( filosofică).

Ca și concept s-a desăvârșit între 800-100 î.Hr.  ( prima scriere o găsim în Rig Veda, cca 3.500 de ani vechime), în prezent se disting două direcții principale. Prima direcție include utilizarea posturilor și exercițiilor ( mentale și fizice)  având ca scop tonifierea organismului și îmbunătățirea stării mentale (eliminarea stresului zilnic) în a doua direcție se pune accent pe latura spirituală.

 

Beneficiile YOGA

1. Îmbunătățește flexibilitatea

Unul dintre principalele și cele mai evidente beneficii ale YOGA este flexibilitatea îmbunătățită. La primele cursuri va fi dificil pentru un practicant să își atingă, spre exemplu, cu mâinile vârfurile degetelor de la picioare.

În timp, însă, se observă o relaxare treptată, iar lucrurile care inițial păreau imposibile devin posibile. De asemenea, durerile de articulații încep să dispară treptat.

2. Dezvoltă forța musculară

Mușchii puternici protejează organismul de afecțiuni precum artrita sau durerile de spate și ajută la prevenirea dezechilibrării în cazul persoanelor în vârstă. Menținerea posturilor în YOGA dezvoltă musculatura, o definește și o tonifiază, îmbunătățind echilibrul și flexibilitatea.

3. Corectează postura corpului

Practicarea regulată a exercițiilor YOGA îmbunătățește postura corpului, impunând o autodisciplină. Practicanții observă faptul că merg mult mai drept, cu abdomenul mai încordat, cu bărbia ridicată și umerii trași înapoi, mult mai siguri pe ei. Modul acesta de a merge diminuează durerile de coloana vertebrală.

4. Îmbunătățește respirația

Yoghinii, arată studiile clinice, au un sistem respirator mult mai sănătos datorită exercițiilor de inspirație și expirație practicate cu regularitate. Respirația înseamnă o mai bună oxigenare a sângelui și, implicit, a țesuturilor.

YOGA promovează, de asemenea, respirația pe nas, care filtrează aerul, încălzindu-l și umidificându-l, un fapt extrem de benefic pentru buna funcționare a plămânilor.

5. Întărește sistemul cardio-vascular

YOGA reduce presiunea sângelui și încetinește ritmul inimii, un beneficiu major pentru persoanele cu tensiune arterială crescută și cu afecțiuni cardiace. În plus, YOGA îmbunătățește și funcționarea sistemului imunitar.

6. Ajută la slăbit

Persoanele supraponderale sunt mai predispuse afecțiunilor cardiace și diabetului, iar exercițiile YOGA au un rol important în menținerea unei greutăți optime, care să nu afecteze sănătatea. Importanța este, în acest caz, și urmarea unei diete sănătoase.

7. Contribuie la relaxare

Exercițiile de respirație, care au ca efect oxigenarea întregului organism, inclusiv a creierului, sunt esențiale pentru relaxare și pentru inducerea unei stări de bine. Studiile clinice au arătat faptul că o practică YOGA consistentă conduce la o creștere semnificativă a nivelului de serotonină și o scădere a nivelului de cortizol.

Ana Horodinca

INSTRUCTOR

ABT

 $10/h

Dacă ți-ai dorit întotdeauna un abdomen definit și fesieri sexy această clasă este perfectă pentru tine.

ABT – Această denumire se datorează termenilor din engleză “Abs, Butt andThighs” şi are ca scop antrenamentul abdomenului, fesierilor şi al coapselor.

 Este o activitate intensă ce ajută la creşterea tonusului muscular în zonele vizate dar oferă şi un consum caloric foarte mare.

ABT-ul se adresează tuturor persoanelor care doresc să îşi îmbunătăţească aspectul fizic, fără a avea o pregătire sportivă anterioară.

Obiectivele urmărite sunt acelea de definire a musculaturii şi reducere a ţesutului adipos din zonele predispuse formării celulitei.

Exerciţiile cardio moderate în asociere cu cele de tonifiere declanşează un proces eficient de îmbunătăţire a aspectului pielii şi reducere a celulitei.
  Plecând de la acest principiu, urmând clase de tonifiere ABT în asociere cu alte antrenamente de tip aerobic din cadrul programului nostru, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Beneficii:

· tonifiază musculatura abdomenului, coapselor şi fesierilor;

· se ard aproximativ 500 calorii

· creşte rezistenţa musculară şi capacitatea de efort;

· îmbunătăţeşte sistemul circulator;

· oferă un aspect frumos musculaturii.

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Ana Horodinca

INSTRUCTOR

Stretching

 $10/h

Stretchingul se realizează după o prealabilă încălzire a întregii musculaturi (prin exerciții de aerobic sau jogging). Acesta crește treptat tonusul muscular, alungește și întărește fibrele musculare și țesuturile periaarticulare (tendoanele).

Îmbunătățirea flexibilității și mobilității fac mișcarea mai liberă, mai ușoară, previne durerea secundară unor afecțiuni reumatismale degenerative(spondiloze, anchiloze). Persoanele predispuse să dezvolte rupturi musculare, întinderi musculare sau tendinite (inflamația cartilajului periarticular), au ca și indicație folosirea regulată a stretchingului.
  Fiecare sesiune de stretching trebuie să înceapă cu efectuarea unor exerciții ușoare, care să solicite musculatura și ligamentele treptat și nu brusc.                                 

Stretchingul este mult mai eficient dacă se efectuează după o prealabilă încălzire generală, efectele fiind doar temporare dacă se realizează pe o musculatură rece și flască. Exercițiile de stretching trebuie efectuate cu răbdare, lent, până la obținerea unei tensiuni care să confere efectul scontat.

Fibrele musculare antrenate în exercițiul de stretching trebuie sa rămână întinse pentru aproximativ 15-30 de secunde, fiind urmate apoi de o relaxare totală a regiunii respective.

Este important să se rețină că în timpul exercițiilor de stretching nu trebuie efectuate alte mișcări, deoarece se activează astfel reflexul de întindere musculară (reflex automat prin care se încearcă protejarea musculaturii contractate). În acest caz exercițiile devin ineficiente și chiar dureroase, putând predispune la accidentări (întinderi musculare, ligamentare, tendinite). Există mai multe tipuri de exerciții de stretching specifice pentru fiecare grupă musculară a organismului.

Controlul respirației pe tot parcursul efectuării exercițiilor de stretching este de asemenea foarte important, pentru că îmbunătățește eficiența acestora.

Inspirul se realizează prin nări, expirul, prelungit prin nări sau gura. Trebuie să se găsească o anumită corelație între intensitatea exercițiului efectuat și frecvența respirațiilor. 

 

 

Victor Benescu

INSTRUCTOR

Ana Horodinca

INSTRUCTOR
TOP